Navigatie UX Onderzoek

Optimaliseer gebruikersstromen.

Navigatie UX Onderzoek

Ontdek hoe Navigatie Onderzoek cruciale inzichten biedt voor een moeiteloze en vindbare website, met behulp van zowel Card Sorting als Tree Testing methoden. 

  1. Voor wie: Ontwerpers, UX-onderzoekers, webontwikkelaars en digitale marketeers die een soepele website ervaring willen creëren. 

  2. Waarom: Identificeer navigatieproblemen en maximaliseer de bruikbaarheid van uw website. 

  3. Wat: Een diepgaande evaluatie van gebruikersnavigatie, inclusief Card Sorting om informatiearchitectuur te verfijnen en Tree Testing om de effectiviteit van menustructuren te meten. 

  4. Wanneer: Meestal in de beginfase van het ontwerpproces, nog voordat de website is ontworpen. 

De juiste route uitstippelen

Er leiden meer wegen naar Rome, maar welke route is het meest logisch? Welke routes worden als positief ervaren? En welke juist minder positief? Welke route stippel je uit om te voorkomen dat iemand afhaakt. 

FAQ

Card Sorting is een methode waarbij gebruikers inhoudscategorieën organiseren en labelen om de informatiearchitectuur te verbeteren. Tree Testing test daarentegen de effectiviteit van menustructuren door gebruikers specifieke taken uit te laten voeren om te zien hoe goed ze kunnen navigeren. Beide methoden zijn gericht op het optimaliseren van de website-navigatie, maar ze richten zich op verschillende aspecten ervan.

Het is het meest effectief om Navigatie Onderzoek uit te voeren in de vroege ontwerpfase, nog voordat de website is ontwikkeld. Hiermee kunt u de informatiearchitectuur en menustructuren op een kosteneffectieve manier optimaliseren voordat er veel tijd en middelen zijn geïnvesteerd in de ontwikkeling.

Navigatie Onderzoek speelt een cruciale rol in het creëren van een gebruikersvriendelijke website. Het helpt bij het identificeren van navigatieproblemen, het verbeteren van de informatiearchitectuur en het optimaliseren van menustructuren. Dit leidt tot een website die gemakkelijk te gebruiken en vindbaar is, wat resulteert in tevreden gebruikers en betere zakelijke resultaten.

Direct afspraak inplannen

Hulp nodig bij de juiste navigatiestructuur bouwen? Of meer weten over dit type onderzoek. Plan dan een afspraak in. 

Alle diensten

Op zoek naar iets anders? Neem een kijkje bij onze overige diensten.

UX/usability Onderzoek

Onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid én gebruikerservaring

Sprint / Agile Onderzoek

Test verschillende iteraties
van jouw prototype app of website

Prototype
Testing

Identificeer alle verbeterpunten voordat je de ontwikkelingsfase ingaat

Propositie & Concept Testing

Test de haalbaarheid van jouw designconcepten en wireframes

Navigatie Onderzoek

Ons navigatie onderzoek helpt bij het optimaliseren van de gebruikersstromen.

Kwalitatief Onderzoek

Exploratief van aard:
Onderzoek behoeften en verwachtingen