Exploratief Kwalitatief Onderzoek

Ontdek diepgaande gebruikersinzichten.

Exploratief kwalitatief onderzoek

Ons Exploratief UX Onderzoek biedt een diepgaande duik in de behoeften, motieven en verwachtingen van dedoelgroep. Leer wat hen drijft, zelfs voordat er een digitaal product is ontworpen.

  1. Voor wie: Productmanagers, marketeers, ontwerpers en ontwikkelaars die waardevolle inzichten willen verkrijgen voordat ze een nieuw product of dienst ontwikkelen. 

  2. Waarom: Ontdek de verborgen verlangens en frustraties van gebruikers, wat resulteert in beter afgestemde producten en diensten. 

  3. Wat: Diepgaande 1-op-1 interviews en observaties om de latente behoeften en motivaties van gebruikers te onthullen. 

  4. Wanneer: Voer Exploratief UX Onderzoek uit in de vroegste fasen van het productontwikkelingsproces om de basis te leggen voor een gebruikersgericht ontwerp. 

Het begrijpen van de diepere drijfveren van uw doelgroep is essentieel om producten te creëren die echt aansluiten bij hun behoeften. Ons Exploratief UX Onderzoek stelt het team in staat om te anticiperen op wat uw gebruikers willen, nog voordat ze het zelf weten.

Wat beweegt de gebruiker

Nog geen concreet idee, concept of prototype? Maar wel weten wat de gebruikers drijft? Een exploratief kwalitatief onderzoek is een uitstekend type onderzoek om aan de begin fase van een project uit te laten voeren. 

FAQ

Exploratief UX Onderzoek richt zich op het begrijpen van de diepere behoeften, motivaties en context van gebruikers, zelfs voordat er een concreet product is ontwikkeld. Het gaat verder dan usability onderzoek, dat zich voornamelijk richt op het testen van bestaande producten om hun bruikbaarheid te verbeteren.

Het is het meest waardevol in de vroege stadia van productontwikkeling, wanneer je nog bezig bent met conceptontwikkeling en -validatie. Het helpt om een sterke basis te leggen voor een gebruikersgericht ontwerp en kan later in het proces worden aangevuld met traditioneel usability onderzoek.

Exploratief UX Onderzoek is waardevol voor iedereen die betrokken is bij productontwikkeling, inclusief productmanagers, ontwerpers, marketeers en ontwikkelaars. Het helpt om een gedeeld begrip van gebruikersbehoeften te creëren en informeert strategische beslissingen. 

Direct een afspraak inplannen

Enthousiast geworden over dit type onderzoek? Of wil je weten of dit type onderzoek geschikt is in de fase waar je je bevindt? Plan direct een afspraak in.

Alle diensten

Op zoek naar iets anders? Neem een kijkje bij onze overige onderzoeken. 

UX/usability Onderzoek

Onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid én gebruikerservaring

Sprint / Agile Onderzoek

Test verschillende iteraties
van jouw prototype app of website

Prototype
Testing

Identificeer alle verbeterpunten voordat je de ontwikkelingsfase ingaat

Propositie & Concept Testing

Test de haalbaarheid van jouw designconcepten en wireframes

Navigatie Onderzoek

Ons navigatie onderzoek helpt bij het optimaliseren van de gebruikersstromen.

Kwalitatief Onderzoek

Exploratief van aard:
Onderzoek behoeften en verwachtingen