Kwalitatieve diepte-interviews

Met een vleugje engelengeduld en steevast durven doorvragen als vaste ingrediënten van een ijzersterk interview, komen onze UX Onderzoekers tot de kern van de onderliggende motivaties en behoeftes van de gebruiker. Zo weet je altijd wat je moet verbeteren én waarom. 

Direct aan de slag met het team van Lab45

Een usability onderzoek vraagt om voorbereidingen van zowel de klant als de onderzoekers van Lab45. Het traject start met een kick-off waarin we de wensen en behoeften van de klant bespreken, de onderzoeksvraag in kaart brengen en de beoogde doelgroep inzichtelijk maken. Van hieruit kunnen de usability experts van Lab45 een vertaalslag maken naar de precieze insteek en de geschikte methodiek.

Altijd de juiste mensen aan het woord

Voor de werving en selectie van respondenten werken we samen met één van onze vaste partners. Zij zijn gespecialiseerd in het werven van respondenten voor kwalitatief usability onderzoek en beschikken over het grootste panel van Nederland. De selectiecriteria worden altijd in samenwerking met de klant afgestemd en vastgesteld, zodat deze aansluiten op de gewenste doelgroep.

Begeleiding bij iedere stap van het onderzoek

Het opstellen van zowel de selectiebriefing als de gespreksleidraad gebeurt altijd met terugkerende feedbackmomenten vanuit de klant. Gedurende deze opzetfase neemt de UX onderzoeker de lead en geven advies vanuit onze kennis en ervaring met UX onderzoek. Wanneer alle partijen tevreden zijn met de opzet, organiseert de verantwoordelijke UX onderzoeker de usability dag. Ook tijdens de usability dag, mogen alle betrokkenen de nodige stakeholder management verwachten.

Binnen 24 uur de belangrijkste inzichten

Tijdens de onderzoeksdag kijk en luister je online (remote) of op locatie (live) mee met de interviews. Tussen de interviews door is er tijd voor overleg en kunnen meekijkers aanvullende vragen stellen of focus verleggen. Aan het eind van de dag presenteren de UX onderzoekers de belangrijkste resultaten. Met deze resultaten kan het team direct aan de slag om de website of app te verbeteren. Naast een lijst met Take-Outs, is het mogelijk om een uitgebreide rapportage met detailresultaten, conclusies en aanbevelingen te laten maken.
  • Plan een demo in met één van onze UX onderzoekers. 
  • Krijg advies over de opzet voor een UX onderzoek voor jouw website of app.  
  • Ontvang direct resultaat: Kijk en luister mee met een interview (max. 20 minuten).

Powered by

5-star rated Analytics and Optimisation Agency by Emerce 2021