Het Fysieke Usability
Onderzoek Lab Amsterdam

Onze fysieke UX onderzoekslocatie bevindt zich in het centrum van Amsterdam. Vanuit het UX Lab vinden alle gesprekken met de respondenten plaats. We nodigen respondenten uit op locatie of vragen om online deel te nemen. De meekijkruimte is een aparte vergaderruimte voor jouw team, waar je anoniem meekijkt en meeluistert met alle interviews tijdens de Usability test dag. 

Faciliteiten Amsterdam UX Lab

Het UX Lab en meekijkruimte bevinden zich in het souterrain van een bijzonder grachtenpand aan de Herengracht. De meekijkruimte is een zeer grote ruimte met een lange tafel, zithoek en ping pong tafel. Bij een fysieke Usability test dag, waar het team op onderzoekslocatie meekijkt en luistert, wordt er een gezonde lunch verzorgd. Ook kan men wandelen over de Amsterdamse grachten. Koffie, thee en lekkere tussendoortjes worden verzorgd.  

Het UX Lab is de plek waar de interviews met de respondenten worden gehouden. Hoewel dit een UX Lab wordt genoemd is deze ruimte huiselijk ingericht, zodat de respondent zich sneller op zijn of haar gemak voelt. Hoewel de meeste interviews op afstand plaatsvinden – online user test – worden respondenten ook af en toe uitgenodigd voor een fysiek gesprek in het Usability Lab. Het is voor ons belangrijk dat de klant anoniem meekijkt en meeluistert en dat onderling hardop overleggen mogelijk is. Dit is waarom het Lab en de meekijkruimte twee afzonderlijke ruimtes zijn. 

Technologie in het Usability Lab

Het UX Lab is voorzien van moderne apparatuur die UX onderzoekers en respondenten in staat stelt websites en apps op gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring te testen. Het lab beschikt over een EyeTracker software (Tobii) en software om eye tracking data te analyseren. Door onze technische set-up zijn we in staat om alle interviews naar verschillende locaties te streamen. Hierdoor kijk en luister je anoniem mee vanuit een locatie naar keuze. Een bijkomend voordeel van deze set-up is dat collega’s uit verschillende teams gemakkelijk betrokken kunnen worden voor een Usability test dag. Hiermee wordt de interne betrokkenheid voor het UX onderzoek vergroot. 

Respondenten in ons Onderzoekslab

Onze respondenten worden met zorg uitgekozen door een panelbureau die aan de hand van een set aan selectiecriteria respondenten werft en selecteert. Wanneer een respondent wordt uitgenodigd om online deel te nemen aan een kwalitatief onderzoek, doorloopt hij of zij een technische onboarding voorafgaand aan het interview. Tijdens deze technische onboarding worden alle functionaliteiten van het online platform gecheckt. Bij technische mankementen wordt er een reserve respondent ingeschakeld. 

Een Dag Meekijken met je Team op Locatie in Amsterdam

Meekijken en meeluisteren op onze onderzoekslocatie in Amsterdam wordt aangeraden, maar is niet verplicht. Er zijn twee voordelen aan meedoen aan een een Usability testdag. Ten eerste ben je als team meer gefocust op een onderwerp. Ten tweede zijn de lijntjes korter, hierdoor kunnen belangrijke beslissingen sneller worden genomen. 

Hoe kan je het Usability Lab in Amsterdam bereiken?

Het Usability Lab in Amsterdam is het makkelijkst te bereiken via het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal is het nog 10-15 minuten lopen door de prachtige binnenstad. Ook is het mogelijk om met de auto te komen en deze kosteloos te parkeren bij Q-Park Bijenkorf (uitrijkaarten beschikbaar).

Veelgestelde vragen over Usability Onderzoek in Amsterdam | FAQ

Voor het verzamelen van gebruikersfeedback aan de hand van een kwalitatief usability onderzoek geldt een tarief vanaf €7.000 euro. Bij afname van meerdere onderzoeken geldt een tarief met korting. 

De minimale afname hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de complexiteit van de onderzoeksvraag, de beoogde doelgroep, de user journey en het aantal devices. 

Deelnemers die (online) aanschuiven bij een Usability dag zijn verantwoordelijk voor het verbeteren van een website of app binnen een organisatie. Tijdens een Usability testdag zijn verschillende stakeholders aanwezig. Er zijn deelnemers verantwoordelijk voor de uitvoer van de optimalisaties. En er zijn ook deelnemers die middels de verzamelde gebruikersfeedback nieuwe richtingen of strategieën bepalen.

 

Voorbeelden van de verschillende profielen aan tafel: UX designer, CRO specialist, (Digital) Marketing Manager, Marktonderzoeker, Copywriter, Project Manager, Product Owner, Directeur of CEO

Het is mogelijk om van thuis mee te kijken en luisteren door de Live Stream link die voorafgaand aan een Usability testdag beschikbaar wordt gesteld. Bij een onderzoek met remote/ live meekijkers worden er tussentijds overlegmomenten ingepland. Het is ook mogelijk om de gesprekken op een ander moment terug te kijken.

Er zijn twee voordelen om bij een Usability dag mee te kijken. Ten eerste ben je als team meer gefocust op een onderwerp. Ten tweede zijn de lijntjes korter, hierdoor kunnen belangrijke beslissingen sneller worden genomen. Voor onderwerpen die gevoelig liggen in de organisatie adviseren wij om als team fysiek deel te nemen aan de Usability dag.

Powered by

Gemiddelde beoordeling lab45

5-star rated Analytics and Optimisation Agency by Emerce 2021