UsabilityHub - Voer een Online 
Usability Onderzoek uit

Een online op afstand Usability onderzoek bij Lab45 houdt in dat we de gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring van een website of app online testen met de eindgebruiker. 

Online op Afstand Meekijken

Als klant kijk en luister je ook online op afstand mee op een locatie naar keuze. Je kan op locatie een in het Fysieke Usability Onderzoek Lab een UX onderzoek doen, of naar een remote user test meekijken. Voor een remote interview nodigen we de eindgebruikers, ook wel genaamd de respondenten, uit voor een video meeting. Tijdens het interview wordt van de respondenten gevraagd om het scherm te delen, zodat de UX onderzoeker de acties van de respondent kan volgen. Op deze manier wordt de user experience van de gebruiker in een zogenaamde test sessie gevolgd. Er zijn verschillende Usability testing tools die gebruikt worden om in real time jouw website gebruikersvriendelijkheid te testen. Tijdens een remote online user test is het als klant ook mogelijk om fysiek (op locatie) mee te kijken en mee te luisteren met het onderzoek in onze speciale meekijkruimte.

Verschillende Typen Online Onderzoeken

Een Concept & Protoype UX onderzoek kenmerkt zich door het testen en valideren van nieuwe ideeën in bijvoorbeeld Figma of AdobeXD. Daarnaast voeren wij ook Navigatie & Design UX onderzoek uit, waarin we onderzoeken hoe een gebruiker door de website navigeert aan de hand van een set taken. Ook voeren wij Content UX onderzoek uit. Hierin staat de begrijpelijkheid van content en de vindbaarheid van relevante content centraal. Tot slot doen wij ook onderzoek naar de propositie en behoefte. Tijdens een Propositie & Behoefte UX onderzoek duiken we dieper in bijvoorbeeld recent ontwikkelde pay-offs en de aansluiting van gebruikers op de doorvertaling hiervan op een website of app.

Voor Wie is Remote Usability Onderzoek

Een remote (online/ op afstand) Usability onderzoek is geschikt voor kleine tot grote bedrijven die snel inzicht willen vergaren in de knelpunten van de gebruikerservaring op hun website of app en de gebruikerservaring willen optimaliseren. Een user testing onderzoek stelt men in staat om, op zeer korte termijn, veel kwalitatieve gebruikersdata te verzamelen om een website of app te verbeteren. Hiermee wordt de behoefte van de eindgebruiker beter voldaan en de conversie vergroot.

Veelgestelde vragen over Online Usability Onderzoek | FAQ

Het één is niet per se beter dan het ander. Dit hangt grotendeels af van jouw website, app of prototype dat je wilt laten testen. Zo is het bijvoorbeeld met een prototype meestal wel op locatie, een fysiek user test, aangezien de website of app nog niet live staat. Ook wordt het vaak aangeraden om op locatie te testen wanneer de customer journey complexer is. Andere voordelen van een lab environment is dat het een natural environment nabootst. Anderzijds is een remote onderzoek mogelijk bij een website of app die al gelanceerd is en juist usability testing doet om ter optimalisatie van de user flow. In zo een test session is een online unmoderated usability testing of een moderated remote test zeer geschikt. Wij adviseren de eindgebruiker/ respondent altijd uit te nodigen op locatie als hij of zij een ingewikkelde user journey moet doorlopen waarbij meerdere devices nodig zijn. Het bespreken van complexe vraagstukken, kan ook fysiek in het lab.

Meekijken en luisteren kan door middel van een afgesloten livestream die speciaal voor het team van de klant beschikbaar wordt gesteld. Via de meekijk-link kijk en luister je mee met een device naar keuze op een locatie naar keuze. Op deze manier is het mogelijk voor verschillende teams en medewerkers, alsook stakeholder, om mee te kijken en de user test te volgen.

Bij een Usability dag op locatie waarbij respondenten en/ of de klant fysiek deelnemen wordt een meerprijs gerekend van 350 euro per dag voor o.a. lunch en een host/ hostess.

Powered by

Gemiddelde beoordeling lab45

5-star rated Analytics and Optimisation Agency by Emerce 2021